0.1 C
Galați
miercuri, iulie 6, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Politică Un lider al PNL Galați este cercetat penal pentru excrocarea a mii...

Un lider al PNL Galați este cercetat penal pentru excrocarea a mii de bătrâni cu boli grave cărora le livra aparate de oxigen

Unul dintre cei mai prosperi lideri ai PNL Galați, Lucian Bentu (39 de ani, din Tecuci), un apropiat al senatorului George Stângă, este cercetat penal pentru spălare de bani și fraudă și a fost dat în judecată în mii de dosare pentru plata unor daune pentru că a excrocat mii de pacienți, majoritatea în vârstă, care sufereau de boli grave, cărora le livra aparate și butelii de oxigen la domiciliu.

Jurnalistul Cătălin Tolontan de la cotidianul „Libertatea” a dezvăluit că Lucian Bentu, din Tecuci, a reușit să convingă corporația Vitalaire AirLiquide, să deschidă o reprezentanță la Iași.

PNL-istul penal deconta la Casa de Sănătate facturi pentru pacienții decedați și emitea facturi false pentru pacienții în viață

Lucian Bentu a fost director general la Vitalaire Iași, sucursala liderului mondial de gaze industriale, AirLiquide Vitalaire. Jurnaliștii de la „Libertatea” au demonstrat cu documente că firma lui Lucian Bentu deconta facturi pentru pacienți și după moartea acestora, pentru a lua bani de la Casa de Asigurări de Sănătate. Inspectorii de audit de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate au stabilit că Bentu a decontat, la 41 de case județene de asigurări de sănătate, facturi pentru un număr de peste 1.500 de pacienți decedați.

În multe alte cazuri îi încărca pe pacienții în viață cu facturi multiple, cu mult mai mari decât cele reale. Oamenii erau anunțați târziu de existența acestor facturi și dobânzile percepute de Bentu pentru întârzierea plăților ajungeau la 40% pe an.

Firma lui Bentu a dat în judecată 3.000 de pacienți pentru neplata facturilor, încercând să îi execute silit pe aceștia, majoritatea bătrâni, cu boli grave, pentru a le lua și ultimul bănuț și șansa la viață.

Bentu este cercetat penal de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași pentru spălare de bani și fraudă

În 2016, Poliția și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au efectuat percheziții la filiala din Iași a Vitalaire și la domiciliul din Tecuci al lui Lucian Bentu. Corporația AirLiquide Vitalaire l-au dat afară pe Bentu, iar firma a plătit urgent către Casa Națională de Asigurări de sănătate despăgubiri în valoare de 900.000 de lei, în încercarea de a reduce efectele penale ale falsurilor.

De aproape trei ani, dosarul e cercetat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași. În trei ani, dosarul penal a ajuns în faza expertizelor contabile.

Firma Vitalaire Iași a raportat pierderi de 829.000 de euro. În iunie 2017, la jumătate de an după dezvăluirea modului în care Lucian Bentu îi excroca pe pacienți, Lucian Bentu a ieșit din firmă definitiv și și-a refăcut afacerile la nivel local, în Tecuci.

În 2017, Bentu și-a reluat excrocheriile la Tecuci, pe firma tatălui său

Bentu a reluat, cu o nouă firmă, aceeași afacere care se ocupă de închiriere și vânzări de aparate de oxigen: CPAP 24. Firma pe care se derulează afacerea este una de calorifere, deținută de tatăl lui, Stelian Bentu, în vârstă de 67 de ani. Aceasta se numește Cristalin Import Export SRL.

Bentu senior e unic asociat și administrator, iar Lucian Bentu este director. Este aceeași companie din Tecuci de la care procurorii au ridicat două TIR-uri de documente după investigația jurnalistică din 2016.

În 2018, Cristalin Import SRL Tecuci a avut o cifră de afaceri de 533.000 de euro și un profit de 73.000 de euro.

Penalul Bentu s-a înscris în PNL ca să fie scăpat de dosarul penal

În 2018, Bentu s-a înscris în PNL pentru a fi ajutat să scape de dosarul penal. El a fost adus de șeful PNL Tecuci, Lucian Costin, și el deținător a două firme de transport.

Bentu a devenit un apropiat al liderului PNL Galați, senatorul George Stângă, care l-a recomandat liderilor naționali ai PSD. Bentu a apărut la Congresul PNL alături de Ludovic Orban, dar și lângă președintele României, Klaus Iohannis, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, europarlamentarul Siegfried Mureșan și secretarul general Robert Sighiartău.

În fotografia de profil de pe Facebook, imaginea aleasă de Lucian Bentu, omul urmărit penal în dosarul de la Iași, este cea în care apare alături de președintele Iohannis.

La începutul lunii august 2020, mai mulți membri ai PNL Galați au semnat o scrisoare către Ludovic Orban și Biroul Național al PNL cerând excluderea din PNL a lui Bentu și sancționarea severă a senatorului Stângă pentru că a adus în partid și a promovat la vârful PNL un personaj cercetat penal pentru spălare de bani și fraudă. „PNL Galați a devenit un SRL pe bani din care fac parte senatorul George Stângă, șeful tinerilor liberali Pârvu, șeful PNL Tecuci Lucian Costin și Lucian Bentu”, se spune în scrisoarea liberalilor gălățeni. (Foto: tolo.ro) 

Florian Cristescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...