0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Economie Toți cei 204 angajați ai Electrocentrale SA Galați vor fi concediați

Toți cei 204 angajați ai Electrocentrale SA Galați vor fi concediați

Toți cei 204 angajaţi ai SC Electrocentrale Galaţi vor fi disponibilizaţi deoarece centrala termoelectrică nu mai are cui să furnizeze energie termică şi electrică, situația economică a societății devenind una critică.

Potrivit directorului Electrocentrale SA, Ion Stanciu, un număr de 102 angajaţi au primit deja preavizul, urmând să intre în şomaj la sfârşitul lunii august, iar cealaltă jumătate va primi preavizul în jurul datei de 26 august, astfel încât până pe 22 septembrie toţi salariaţii să fie disponibilizaţi.

Conform prevederilor Contractului Colectiv de Muncă, fiecare angajat disponibilizat va primi o plată compensatorie, o sumă fixă de 37.000 de lei, la care se va adăuga ajutorul de şomaj, acordat conform legislaţiei în vigoare.

Electrocentrale a intrat în insolvenţă în 2014, după mulți ani în care societățile de distribuție a energiei termice în municipiul Galați, Apaterm SA și ulterior Calorgal SA, nu au reușit să încaseze de la populație costurile încălzirii și nu au achitat facturile către Electrocentrale SA.

În 2017, s-a renunţat la sistemul centralizat de termoficare al municipiului Galaţi, din cauză că numărul consumatorilor era prea mic, iar pierderile de agent termic în reţeaua învechită erau prea mari.

Astfel, Electrocentrale şi-a pierdut unul din cele două obiecte de activitate, furnizarea de agent termic.

În ultimii doi ani însă, nici pentru energia electrică produsă nu a mai găsit cumpărători, motiv pentru care nici cei 204 angajaţi nu au mai putut fi plătiţi, fiind luată decizia disponibilizării acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...