0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Administrație Prioritățile președintelui CJ, Costel Fotea, în mandatul 2020-2024: investiții în sănătate, managementul...

Prioritățile președintelui CJ, Costel Fotea, în mandatul 2020-2024: investiții în sănătate, managementul deșeurilor, infrastructură, educație și agrement

Odată cu prezentarea echipei cu care PSD Galați se va prezenta la scrutinul pentru Consiliul Județean (CJ) Galați la alegerile locale de pe 27 septembrie, președintele CJ Galați, Costel Fotea, a prezentat și prioritățile pe care le va avea în mandatul 2020-2024. Principala prioritate rămâne, în continuare, cea a investițiilor în sănătate.

„În primul rând, prioritatea este atragerea de finanțări europene. Ca domenii de activitate, cel mai important domeniu, pe care ne vom axa în continuare este sănătatea.

Așa cum am spus și în 2016, spun și în 2020 faptul că sănătatea este o prioritate pentru noi. Galațiul este deja și trebuie să continue să fie un centru regional de sănătate, pentru că de la Iași la București suntem cel mai mare centru medical și trebuie să continuăm să dezvoltăm acest domeniu.

Un exemplu în acest sens Secția de Radioterapie unde, zilnic, sunt peste 60 pacienți tratați de cancer, oameni nu doar din Galați ci și din Vaslui, Vrancea, Brăila, Tulcea și mai nou și din Buzău. Vom dezvolta în continuare infrastructura din sănătate, mai ales că avem oameni pregătiți, profesioniști și dedicați”, a declarat Costel Fotea.

A doua prioritate este finalizarea Proiectului Sistem de Management Integrat al Deșeurilor, în valoare de 104 milioane euro, în cadrul căruia va fi realizat în județul Galați cel mai performant sistem de colectare și reciclare a deșeurilor menajere din România: „Un alt domeniu pe care ne vom axa în continuare este managementul deșeurilor, pentru că avem nevoie de un județ curat. Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor, un proiect cu finanțare europeană. Prin echipamentele performante, deșeurile menajere vor fi transformate în energie electrică”.

Alte priorități sunt politicile sociale, urmând ca o parte din investițiile CJ Galați să fie axate în crearea de centre de asistență pentru persoane vârstnice și în modernizarea școlilor speciale.

„Avem nevoie de protecție socială, avem nevoie centre sociale pentru cei în vârstă. Un alt domeniu prioriar este cel al școlilor speciale. Credeți-mă că este un domeniu sensibil și ne vom orienta cu investiții către școlile speciale”, a adăugat președintele CJ Galați.

Vor fi prioritare și investițiile în dezvoltarea zonelor de agrement de la Balta Zătun și Pădurea Gârboavele, dar și în proiecte de amploare ale instituțiilor de cultură din Galați. „Este nevoie să dezvoltăm agrementul, pentru că gălățenii au nevoie de relaxare. Avem deja în derulare proiecte de dezvoltare a unor noi baze de agrement la Zătun și în zona Gârboavele. Proiecte importante sunt și în domeniul culturii, pentru că nu putem să uităm cultura, care e foarte importantă pentru gălățeni. În primul rând, vom avea unul dintre cele mai frumoase Muzee de Artă din România și cred că va concura și cu multe muzee din Europa”, a spus Costel Fotea..

În privința dezvoltării sportului de masă, președintele CJ Galați a demarat deja demersurile către Ministerul Educației pentru preluarea de către CJ Galați a cluburilor sportive școlare din județul Galați, pentru ca astfel Consiliul Județean să poată investi în dezvoltarea sportului de masă și în construirea de baze sportive.

„Și sportul este un domeniu în care vom investi. Zilele acestea am făcut o nouă adresă către Ministerul Educației, prin care am cerut ca cluburile sportive școlare să fie trecute în subordinea Consiliului Județean, pentru că vrem să dezvoltăm sportul de masă. Am cerut Ministerului Educației ca și Palatul Copiilor să fie preluat de Consilul Județean”, a mai spus președintele CJ Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...