0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Administrație Primăria Galaţi - prima municipalitate din România care emite certificatele de urbanism...

Primăria Galaţi – prima municipalitate din România care emite certificatele de urbanism în format 100% digital

Primăria Galaţi, împreună cu certSIGN Prestator Calificat de Servicii de Încredere conform Regulamentului eIDAS 910/2014, a emis primul certificat de urbanism în format 100% digital, fiind prima primărie din România care adoptă o astfel de soluţie.

Practic, în momentul de faţă, cetăţeanul intră pe site-ul primăriei, depune o cerere în format electronic pentru eliberarea unui certificat de urbanism în format electronic, iar acesta primeşte certificatul pe e-mail. Tot acest proces este 100% digital fără nicio altă interacţiune cu ghişeul primăriei.

Certificatul de urbanism emis astfel conţine semnăturile electronice calificate nominale ale responsabililor primăriei, iar la final se aplică sigiliul electronic al Primăriei Municipiului Galaţi.

„Intenţia noastră este să venim în ajutorul cetăţenilor cu soluţii moderne şi simple, care să reducă cât se poate de mult timpul de aşteptare, statul la cozi şi la ghişee. Există destul de multe solicitări de obţinere a certificatelor de urbanism digital, aşa că am găsit această soluţie cu sprijinul partenerilor noştri, iar de curând a fost emis primul astfel de certificat. Este o premieră în România şi un prim pas spre o administraţie mai deschisă odată cu oferirea de noi servicii electronice către cetăţeni”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

„Procesul de găsire a celei mai bune variante atât pentru cetăţean, cât şi pentru primărie, a fost destul de lung, în sensul că s-au testat mai multe soluţii până ce s-a ajuns la cea optimă, pentru a ne asigura că şi din punct de vedere legal este 100% sigur. Cu ajutorul soluţiilor de semnare electronică, foarte multe fluxuri de documente ale instituţiilor de stat se pot simplifica şi uşura atât munca angajaţilor, cât şi efortul cetăţenilor, iar varianta folosită la Primăria Galaţi poate fi uşor implementată în oricare altă primărie”, a declarat reprezentantul certSIGN care a asistat la e,iterea primului certificat de urbanism în format digital.

Această soluţie adoptată de către primărie este pe cât de utilă şi uşor de implementat, pe atât de convenabilă, cu un impact imediat în reducerea costurilor cu peste 60% faţă de procesul clasic, pe hârtie, şi de trei ori a timpilor de răspuns către cetăţeni.

certSIGN, prestator calificat de servicii de încredere conform eIDAS, derulează multiple proiecte pentru digitalizarea adminsitraţiei publice, implementând propriile soluţii e-citizen (certificate digitale calificate pentru semnătura electronică şi sigiliu electronic calificat) în peste 20 de orase printre care Alba-Iulia, Oradea, Botoşani, Bucuresti, Arad, Braşov.

Miruna Comănescu


LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...