0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Administrație Președintele CJ Galați, Costel Fotea: Vom dezvolta sportul de masă prin preluarea...

Președintele CJ Galați, Costel Fotea: Vom dezvolta sportul de masă prin preluarea Cluburilor Sportive Școlare și înființarea de centre sportive în comunele județului

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați a început demersurile pentru preluarea de la Ministrul Educației a Cluburilor Sportive Școlare din Galați și Tecuci , aceasta fiind o primă etapă dintr-un program pe termen lung pentru dezvoltarea sportului de masă în toate localitățile județului.

„Pentru viitor îmi propun să punem în practică un program de investiții în dezvoltarea sportului de masă, care are un rol incontestabil în menținerea unei bune stări de sănătate. Va fi un program pe termen mediu și lung, pe care îl vom dezvolta în mai multe etape și am făcut deja primii pași din ceea ce mi-am propus pentru prima etapă, mai precis am început demersurile pentru preluarea de către Consiliul Județean Galați, de la Ministerul Educației, a Cluburilor Sportive Școlare din Galați și Tecuci. Este strict necesar acest lucru pentru a putea investi în modernizarea acestor cluburi și în finanțarea activității lor.

În prezent, aceste cluburi sunt într-o situație precară, pentru că Ministerul Educației nu alocă fondurile necesare.

Vă dau un exemplu. La sala de gimnastică de la Clubul Școlar Galați, care se află în subordinea Ministeului Educației, nu s-au mai făcut investiții din 1970. Păi cum să te duci să participi la competiții cu copii pe care îi pregătești într-o sală care a fost construită acum 50 de ani și în care timp de 50 de ani nu s-au mai făcut investiții.

Am trimis deja o adresă la Ministerul Educației. Am insistat și voi insista în continuare pe acest subiect pentru că vreau să ne ocupăm și de sportul de masă.

Am purtat o discuție cu domnul primar al Galațiului, domnul Pucheanu, cu domnul primar Hurdubae de la Tecuci și împreună am stabilit ca cluburile sportive școlare să le preia Consiliul Județean, ca să dezvoltăm sportul de masă în județul Galați. Aici vorbim despre înot, handbal, volei, baschet, gimnastică, haltere și chiar și caiac-canoe, pentru că există o bază nautică la Galați. La Clubul Sportiv Școlar din Galați există bazin de înot. Există bazin de înot și la clubul școlar din Tecuci. Sunt foarte multe oportunități care așteaptă investiții pentru dezvoltarea acestor cluburi.

Am discutat cu directorul Clubului Sportiv Școlar din Galați și cu directorul Clubului Sportiv Școlar de la Tecuci și i-am rugat să își facă și listele de priorități pentru perioadele următoare în ceea privește dezvoltarea sportului de masă.

Bineînțeles că ne vom implica și în județ, ca să facem centre sportive în anumite zone. Spre exemplu avem zona Măstăcani unde au evoluat bine în zona de lupte, avem tradiția în haltere la Piscu, avem posibilitatea să dezvoltăm handbalul la Pechea, înotul la Tecuci. Vorbim de sport în adevăratul înțeles al cuvântului. OK, n-o să facem o mare echipă de fotbal, poate că și acesta va fi un subiect pe viitor, dar sportul de masă este o prioritate.

L-am rugat pe domnul Mănăilă, directorul Clubului Sportiv Școlar din Tecuci să vină alături de noi, să vină în această echipă, ca să avem un om din domeniu, un profesionist care știe cum trebuie făcute proiectele pe termen lung. Nu proiecte de pe azi pe mâine, cumpărăm câteva zeci de echipamente sportive și gata, s-a terminat investiția în sport. Vrem să demarăm un proiect solid, pe tremen lung”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...