0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Politică Președintele CJ Galați, Costel Fotea ia apărarea personalului medical de la Spitalul...

Președintele CJ Galați, Costel Fotea ia apărarea personalului medical de la Spitalul Județean față de atacurile repetate ale PNL

Pe lângă presiunea la care sunt supuși de creșterea numărului de cazuri de infectare cu coronavirus pe care trebuie să le trateze, medicii și personalul medical de la Spitalul Județean de Urgență Galați sunt supuși și unor presiuni mediatice exercitate de liderul PNL Galați, George Stângă, care vrea cu orice preț să obțină demiterea conducerii spitalului, iar în lipsă de argumente lovește în primul rând în personalul medical prezentând denaturat situația din spitalul.

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea a organizat o conferință de presă în care a răspuns atacurilor liderului PNL Galați cu cifre concrete și a luat apărarea personalului medical al spitalului.

 „Trecem printr-o situație delicată, pentru că nu ne-am mai confruntat cu o astfel de pandemie, de virus. E nouă pentru toți. Dar acești oameni își fac treaba. Oamenii aceștia, zi și noapte, sunt aici la datorie să-i îngrijească pe cei care au probleme. Rugămintea este să nu minimalizăm ce au făcut acești oameni în 5 luni de zile, cât s-au luptat cu acest coronavirus. În fiecare lună sunt între 14.000 și 16.000 de oameni care vin în spital și sunt tratați de acești oameni, de către tot personalul medical” a declarat Costel Fotea.

Sugestie pentru ministrul Tătaru: „la Galați să vină cu soluții concrete, nu doar cu sfaturi”

Președintele CJ Galați a mai precizat că Spitalul Județean Galați are în dotare două echipamente de testare PCR Real Time, unul achiziționat de CJ Galați la începutul pandemiei și care a asigurat necesarul de testări pentru diagnosticarea Covid-19 până la venirea aparatului repartizat Galațiului de Ministerul Sănătății, care a ajuns la Spitalul Județean de curând.

„Singura problemă pe care o avem noi și o au toate spitalele e lipsa de reactivi și de kituri. Și aici avem rugămintea la Ministerul Sănătății și la domnul ministru al Sănătății Nelu Tătaru, ca atunci când vine la Galați să vină cu soluții concrete, nu doar cu sfaturi”, a spus Fotea, răspunzând astfel și reproșurilor pe care le-a făcut conducerii spitalului din Galați și de ministrul Tătaru, care în loc să vină cu un sprijin concret prin asigurarea de reactivi susține mediatic campania liderului PNL Galați.

Costel Fotea a respins fake-news-urile distribuite pe rețelele de socializare și a precizat că personalul medical de la Spitalul Județean de Urgență Galați are capavitatea de a asigura asistența medicală și pacienților Covid și pacienților non-Covid, dar pentru asta medicii și asistentele trebuie să fie lăsați să-și facă treaba, să nu fie supuși unor presiuni mediatice care nu au nicio legătură cu situația din spital și activitatea lor.

„Am văzut în mass-media și pe rețelele de socializare cum că Spitalul Județean nu poate să-și desfășoare activitatea. Spitalul Județean este cel mai mare din regiune, cu peste 1.350 de paturi, are peste 2.000 de angajați, adică este un spital mare.

Noi cei care locuim în Galați, noi ce care avem putere de decizie trebuie să protejăm spitalul și trebuie să protejăm acești oameni, ca ei, la rândul lor, să-și poată facă treaba” a mai precizat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...