0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Administrație Președintele CJ Galați, Costel Fotea: „Facem tot ce trebuie ca să controlăm...

Președintele CJ Galați, Costel Fotea: „Facem tot ce trebuie ca să controlăm epidemia dar și să asigurăm asistența medicală gălățenilor cu alte afecțiuni”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, spune că eforturile administratorilor sistemului de sănătate din Galați sunt orientate atât către ținerea sub control a epidemiei de coronavirus, dar și către asigurarea asistenței medicale zecilor de mii de gălățeni care suferă de alte afecțiuni.

„Avem, într-adevăr, această nenorocire, acest virus există la nivel mondial, dar sunt și alte diagnostice, sunt și alte boli care trebuie tratate, pentru că nu toată lumea este bolnavă de Covid. După părerea mea, sunt mai mulți oameni care mor de alte afecțiuni decât de aceea de infectare cu coronavirus. La ora actuală sunt multe cazuri de cancer, de pacienți care fac programări pentru radioterapie, chimioterapie, sunt multe cazuri de infarct și alte afecțiuni cardiace, în care e nevoie de coronografie, de montare de stenturi, sunt și cazuri de accidente vasculare cerebrale. Mai sunt și accidente care se soldează cu traumatisme grave.

Sunt oameni care au amânat operațiile din luna martie sau luna aprilie în speranța că va dispărea acest virus. Știți foarte bine că în acea perioadă se internau doar cazurile urgente. Și astăzi spitalele au un filtru, nu internează pe toată lumea. Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul CFR, Spitalul TBC, Spitalul CFR și Spitalul din Tecuci sunt spitale suport, pentru pacienții infectați cu Covid.

Dar la Spitalul Județean, care este cel mai mare și are toate specializările, nu se poate să fie internat un pacient decât după un control foarte amănunțit și bineînțeles, în cazurile în care există suspiciuni se face inclusiv un test cu PCR Real Time. Gândițivă că zilnic vin la Unitatea de Primire Urgențe circa 150-160 de pacienți. Sunt consultați și mulți dintre ei, poate 40-50 sau 60, sunt internați. Acestor pacienți li se face inclusiv testarea Covid.

Inclusiv angajații spitalului sunt testați cu PCR Real Time când se întorc din concediu. Facem tot ce este posibil ca acest să fie îmbunătățit și am reușit să îl facem foarte eficient, astfel încât în spital să nu ajungă persoane testate „pozitiv”. Așa s-a întâmplat acum o lună și ceva de zile, când cadre medicale care s-au întors din concediu, care nu avea nici un fel de simptome dar aveau virusul și am avut acea problemă, că s-au infectat și alte cadre medicale din spital. Mulțumim lui Dumnezeu că în momentul de față mai sunt doar câțiva în tratamente, dar restul s-au vindecat. Am învățat din acel episod, eu sper că nu se va mai repeta o astfel de situație și cu ajutorul medicilor și cadrelor medicale din linia întâi vom ține sub control situația.

Dar, repet, zilnic, pe lângă cei 150-160 de gălățeni care vin la Unitatea de Primire Urgențe de la Spitalul Județean, mai sunt aproximativ 70 de persoane care vin la spital pentru Radioterapie, mai sunt o sută și ceva de persoane care vin în ambulatoriul de specialitate, în policlinică, mai sunt pacienți care vin pentru diabet.

Gândiți-vă că, zilnic, vin la Spitalul Județean aproximativ 400 de oameni. Sunt mii de gălățeni care vin lunar la Spitalul Județean pentru a-și trata suferințele. Facem tot ce se poate pentru a ține sub control situația epidemiologică, dar prioritatea mea este în continuare dotarea spitalelor cu aparatură medicală modernă, pentru că nu există doar Covid-19, sunt și alte boli, sunt și alte diagnostice care trebuie tratate”, a declarat Costel Fotea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...