0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Administrație Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a anunțat începerea lucrărilor de extindere a...

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a anunțat începerea lucrărilor de extindere a Ambulatoriului Spitalului Județean

După extinderea Unității de Primire Urgențe de la Spitalului Clinic Județean de Urgență, care va fi finalizată în luna octombrie, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea a anunțat și începerea lucrărilor de extindere a Ambulatoriului de Specialitate al spitalului. „Urgența” și cabintele medicilor de specialitate erau  cele mai aglomerate zone din spital, pacienții fiind nevoiți să stea la cozi interminabile. Prin aceste extinderi este eliminată aglomerația, în cazul Ambulatoriului de Specialitate fiind construite 24 de noi cabinete medicale care vor mări considerabil numărul gălățenilor care vor fi consultați.

„Extindem Ambulatoriul de Specialitate a Spitalului Județean, pentru că la cabinetele se specialitate vin foarte mulți gălățeni și holurile Ambulatoriului erau în permanență aglomerate din cauza numărului mare al pacienților care vin la consultații.

Practic, prin această nouă construcție cu trei etaje extindem Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean cu încă 1.500 de metri pătrați. Asta înseamnă că vor fi construite încă 24 de cabinete medicale noi, fiecare dintre acestea având și sală de așteptare, dar și vestiar pentru cadrele medicale. Pacienții vor beneficia de condiții normale, nu va mai fi aglomerație ca până acum. Mai mult de atât, și cabinetele medicilor de familie care funcționau în acest ambulatoriu, vor fi renovate și reabilitate”, ne-a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Investiții de peste 2,1 milioane de lei în aparatură medicală performantă

„Pe lângă investiția în această construcție nouă, vor fi și investiții în dotarea tuturor cabinetelor cu aparatură medicală în valoare  totală de de peste 2,1 milioane lei. Vor în total peste 26 de echipamente medicale performante, care vor crește asistenței medicale oferite gălățenilor. Eu zic că pas cu pas, venim în fața oamenilor cu fapte concrete, nu cu vorbe și reușim să aducem la nivelul așteptărilor cetățenilor din Galați serviciile medicale oferite de Spitalul Județean, cât și de celelalte spitale din subordinea Spitalului Județean”, a mai precizat Costel Fotea.

Echipamentele care vor fi achiziţionate sunt destinate următoarelor specialităţi medicale: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, ginecologie, urologie, radiologie și imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie, ortopedie şi oncologie.

Bugetul total al proiectului este de 12.288.818 lei, sumă care include contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor, dotarea cu echipamente medicale, costurile cu documentaţia tehnică şi plata taxelor. Fondurile au fost obţinute în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Lucrările vor fi realizate de către Asocierea SC Servland SRL & SC Tancrad SRL, iar termenul de implementare este de 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...