0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Administrație Președintele CJ Costel Fotea: „Nu sunt de acord cu închiderea teraselor la...

Președintele CJ Costel Fotea: „Nu sunt de acord cu închiderea teraselor la 11 seara”

Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a declarat în cadrul emisiunii „Barometru Județean” de la TV Galați că din punctul său de vedere  măsurile recomandate de medici pentru prevenirea infectărilor cu Covid-19 sunt foarte importante și trebuie respectate cu strictețe, dar că nu poate fi de acord cu măsura dispusă de Guvernul Orban, de închidere a teraselor la ora 23.00, întrucât coronavirusul nu are orar.

„Începând cu data de 1 august, la Galați au fost impuse noi restricții pentru prevenirea infectărilor cu coronavirus în zonele aglomerate, în special în piețe.

Sunt câteva lucruri cu care nu am fost și nu sunt de acord. Spre exemplu, nu sunt de acord cu limitarea programului teraselor, deoarece acest coronavirus nu lipsește până la ora 23.00 și apare brusc de la ora 23.00 până la 7.00 dimineața.

Nu văd relevant să închizi o terasă la ora 11 seara, pentru că dacă până la ora 11 seara stăm la mese și putem să bem o cafea, o apă sau o bere și suntem în condiții de siguranță, de ce nu putem fi în aceleași condiții de siguranță după 11 seara”, a declarat Fotea.

Președintele CJ consideră că celelalte măsuri preventive trebuie respectate cu strictețe, mai ales în condițiile în care extinderi pandemiei din ultimele săptămâni:

„Consider că sunt câteva măsuri care trebuie respectate cu strictețe. Trebuie păstrată distanțarea între persoane, pentru că nu este normal și oamenii trebuie să înțeleagă că atunci când se adună în grupuri mai mari, de 3-4 sau 7 persoane riscurile cresc și este bine să poarte masca de protecție, pentru că nu știi cu cine intri în contact.

Sunt acele persoane asimptomatice care pot transmite virusul. Unii specialiști sun că pot transmite, alți specialiști spun că asimptomaticii nu pot transmite virusul și dacă sunt astfel de controverse între specialiști și pentru că nu sunt studii de specialitate care să ne spună cum stau lucrurile, este bine ca preventiv să purtăm mască.

De asemenea, este bine să purtăm mască în zonele în care se creează aglomerație. Cele mai mari probleme le avem la piețe, pentru că oamenii vor să își facă cumpărăturile la piață la ora 8 sau 8.30, pentru că după aceea vine valul de căldură și nu mai pot să iasă din casă mai ales cei care sunt în vârstă și astfel se aglomerează piețele și zonele magazinelor alimentare. În astfel de situații este bine să se poarte mască.

Este necesar să se poarte masca și în mijloacele de transport pentru că nu ai de unde să știi cu cine te interacționezi, nu știi pe unde au fost acei oameni înainte să urce în autobuz și dacă au fost într-un spațiu cu risc epidemiologic crescut, atunci există un foarte mare pericol ca acea persoană să transmită virusul în autobuz.

Sunt anumite zone, anumite spații, în care într-adevăr, trebuie să purtăm mască. Orice măsură care poate duce la reducerea numărului de infectări este bună”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...