0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Administrație Președintele CJ, Costel Fotea: „Este o zi istorică pentru medicina gălățeană. Se...

Președintele CJ, Costel Fotea: „Este o zi istorică pentru medicina gălățeană. Se pot monta stenturi și la Galați, la Spitalul Județean”

La Spitalul Clinic Județean de Urgență s-au realizat primele proceduri de cardiologie intervențională. Unui pacient de 49 de ani i s-a montat un stent, după ce în prealabil a fost efectuată o coronarografie. Intervenția a fost realizată de o echipă medicală condusă de șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, dr. Lucian Câlmâc.

„Este o zi istorică pentru medicina gălățeană. Se pot monta stenturi și la Galați, la Spitalul Județean, ceea ce înseamnă timp prețios pentru salvarea vieții și șanse mai mari de recuperare.

De asemenea, medicii pot realiza pentru prima oară și coronarografii, pentru a vedea dacă sunt blocaje la nivelul arterelor inimii. Suntem singurul spital din regiune în care se pot realiza astfel de intervenții. Până acum, toți pacienții cu infarct miocardic sau cu afecțiuni cardiace grave erau trimiși cu ambulanța sau cu elicopterul SMURD la București sau Iași.

Dezvoltăm la Galați un centru puternic de cardiologie intervențională, unde se vor putea face și implanturi de stimulatoare cardiace”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean (CJ) Galați.

 Consiliul Județean Galați a alocat peste 8 milioane de lei pentru amenajarea unui centru de cardiologie intervențională la Spitalul Județean.

Prima procedură de cardiologie intervențională realizată la Galați a fost un succes.  

 „Toate lucrurile au mers corect, procedura a fost o reușită, iar pacientul va avea o evoluție favorabilă în continuare. Pe viitor, în măsura în care vor mai fi astfel de solicitări, voi fi încântat să asist aici, la astfel de proceduri”, a declarat Lucian Câlmâc, șeful Departamentului de Cardiologie Intervențională de la Spitalul de Urgență Floreasca.

 Din echipa medicală au mai făcut parte șeful secției de Cardiologie de la Spitalul Județean, dr. Teodor Chiscăneanu, și Mihai Marinescu, medic primar cardiologie intervențională la Spitalul Județean. În acest moment, două cadre medicale gălățene efectuează stagii de pregătire în cardiologie intervențională, la spitale din Târgu Mureș și București.

Miruna Comănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...