0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Pamflet Pregătiri de campanie electorală cu pumni, nunceaguri și macete. PNL-iștii Stângă și...

Pregătiri de campanie electorală cu pumni, nunceaguri și macete. PNL-iștii Stângă și Moroșanu au tras un șpriț cu interlopii

Avem o poză: senatorul PNL George Stângă, boxerul PNL Cătălin Moroșanu și vreo 15-16 „cefe late”, băieți cu „brandurile” pline de tatuaje, la un șpriț cu friptane, vin, bere, tot ce trebuie și planuri mari de discutat.

Atmosferă destinsă, toată lumea zâmbește la cameră, cu excepția a 2-3 dintre „bombardieri” care așteaptă cu seriozitate momentul „click-ului” pentru că s-au gândit deja că atunci când vor posta poza pe facebook vor plasa și un mesaj de atenționare a cartierului: „uite bă cu cine-s eu prieten de șpriț, cu senatoru Stângă. Să mai văd vreun fraier de milițian că se leagă de mine. Mu.. Garda!”.

Este poza unei petreceri a lumii interlope, cum vedem în ziarele tabloide și pe la jurnalele TV. Lipsește manelistul din dotare, dar probabil că toți maneliștii din zonă erau ocupați cu vecerniile din casa „Clanului Duduianu” și oricum, când ai de vorbit lucruri serioase nu-ți mai arde de „ah, ce mai gagică, of ce mai picioare”.

Să facem un pic de brain-storming și să ne imaginăm care-i treaba, de ce s-au întâlnit Stângă și Moroșanu cu acești băieți de băieți și ce au discutat.

Au sărbătorit ceva? Evident, nu. Sunt colegi de serviciu și au făcut o mică socializare pentru bunul mers al firmei? Nici vorbă. Nici petrecere de familie nu este pentru că lipsesc doamnele, copiii și bătrânii.

Cel mai probabil, au vrut să se cunoscă la un șpriț pentru că vor avea ceva de realizat împreună. Din privirile lor, ne dăm seama că „cefele late” nu au vreun obiectiv anume. Deci cheia e la Stângă și Moroșanu. Pentru ei chiar urmează o perioadă foarte importantă, campania electorală pentru alegerile locale, la care Stângă și Moroșanu speră să obțină suficient de multe voturi ca să facă legea în Consiliul Județean Galați.

Cred că subiectul discuției a fost cum ar putea agenții electorali cu tatuaje să pună umărul, pumnul, palma, la nevoie și picioarele, pentru victoria în alegeri a lui Stângă & Moroșanu.

S-au stabilit probabil „tehnicile” de campanie. Spre exemplu, la campania „door to door” a PNL va trebui ca „agentul electoral” să sune la ușă, iar în momentul în care „alegătorul” sau „alegătoarea” deschide ușa ca să vadă cine a sunat și despre ce e vorba, „agentul electoral” să bage cât mai repede piciorul între ușă și tocul ușii, pentru ca „alegătorul” să nu mai poată închide ușa.

„Agentul electoral” va trebui să profite de momentul de panică a „alegătorului” sau „alegătoarei”, să-i dea un pliant cu „Votați PNL!” și să-i spună un îndemn electoral: „Am auzit că vreți să votați cu PSD-ul. Mi-au spus vecinii. Nu e bine deloc ce faceți. Mai trec și după alegeri, să văd ce mai faceți”.

Asta ar fi la „door to door”. Stradă cu stradă, casă cu casă, bloc cu bloc, apartament cu apartament! La „door to door” nu e cazul să se folosească boxul, nunceagul, maceta sau sabia, dar trebuie ținute pe aproape, pentru că e foarte posibil ca „agenții electorali” să se întâlnească pe casa scării cu oamenii PSD, PMP, ALDE, Pro România, PPUSL și dacă nu-s camere de supraveghere… Dacă sunt camere de supraveghere, nu!

Deci, ne-am speriat degeaba. Nu e vorba de violențe de stradă! Vor fi violențe de scara blocului, așa se întâmplă în campania electorală, nu e prima dată, la infracțiuni electorale se dă „cu suspendare” și la nevoie avem și explicații plauzibile: „am vrut să facem un sondaj de opinie door to door”. Ce e rău în asta?

Poza cu Stângă & Moroșanu la șpriț cu interlopii a apărut chiar după ce ministrul de Interne Marcel Vela a amenințat (cu degetul!) interlopii din toată țara: „Suntem cu ochii pe voi!”.

„Asta și facem”, spun Stângă și Moroșanu, care chiar fac ce a spus ministrul de Interne: „I-am chemat pe acești băieți la un șpriț, ca să îi vedem mai de aproape. Ca să fii cu ochii pe ei trebuie să îi ai în față”.

E nasol că nu toată lumea înțelege ce se întâmplă. Uite, spre exemplu, doctorul Paul Ichim, fost senator PNL timp de două mandate, nu a înțeles nimic și a comis o aroganță despre întâlnirea cu „bombardierii” a senatorului PNL George Stângă și a boxerului Moroșanu.

„În sfârșit m-am lămurit cum trebuie să arate liberalii… ”adevărați” … o masă de intelectuali…”, a scris pe facebook doctorul Ichim.

Da, domnule doctor Ichim: Stângă, Moroșanu și cei 15-16 „bombardieri” sunt „masa musculară de intelectuali” a PNL Galați.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Adina Maier

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...