0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Pamflet Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”,...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean, a luat prin surprindere pe toată lumea, dar mai ales pe gălățenii care au fost votanții tradiționali ai dreptei și care la toate scrutinurile, locale, parlamentare, europarlamentare sau prezidențiale, din ultimii ani, au votat constant cu PNL-ul.

Tot respectul pentru Cătălin Moroșanu, pentru cariera sa sportivă, pentru titlurile pe care le-a obținut, pentru determinarea sa în a-și desăvârși și o carieră profesională care pe viitor să îi ofere și alt standard, dar la momentul acesta este doar un campion de K1, iar boxul nu are nimic în comun, nici cu administrația, nici cu politica.

Este licențiat în Drept, dar nu este nici avocat, nici magistrat. Se ocupă cu organizarea galelor K1. Și-a început un master în geopolitică, e foarte bine, dar asta nu-i schimbă statusul actual, impregnat de K1.

Iar opinia generală despre sportivi este că nu se omoară cu cartea, pentru că își consumă toată energia ca să obțină performanța sportivă. Și nu se poate spune că este o opinie greșită, pentru că dacă ne uităm la „generația de aur”, Hagi, Popescu, Lupescu, Ilie Dumitrescu, ei se ocupă tot de fotbal, niciunul nu a ajuns prefect sau președinte CJ. Nadia Comăneci ar fi putut să devină parlamentar, popularitatea îi facilita asta, dar a avut eleganța de a se limita la domeniul ei.

Există limite ce trebuie respectate. Nici scenariștilor seriei „Rambo” nu le-a trecut prin cap ideea de a-și face personajul guvernator al statului New York, le era la îndemână, dar până și la Hollywood există o limită a exagerărilor.

Au mai fost încercări de a aduce în administrație sportivi senzaționali. Alt campion de box, Mihai Leu, a candidat la europarlamentare din partea Partidului Conservator și a fost un eșec usturător. Au mai fost și încercările PDSR și UNPR de a câștiga Primăria Capitalei cu Ilie Năstase, dar au fost eșecuri care au motolit imaginea fostului „number 1” în ATP.

Au fost și jongleriile cu VIP-uri ale PRM-ului, care i-a trimis în Parlament pe cântăreții Irina Loghin și Ion Dolănescu, dar, spre spre deliciul presei tabloide, carierele lor parlamentare s-au rezumat la o lungă serie de tâmpenii spuse în domenii la care nu se pricepeau. Când au intrat în campania electorală erau doi interpreți apreciați, când au terminat mandatul de parlamentar erau două relicve pe care nu mai dădea nimeni doi bani.

La conferința de presă, Cătălin Moroșanu și-a motivat candidatura pe locul 1 pe lista PNL Galați pentru CJ Galați prin faptul că vrea să dezvolte programe de resuscitare a sportului de masă, în special prin programe pentru copii.

Astea-s vrăjeli electorale. Dacă vrei să dezvolți astfel de programe nu e suficient să vrei, pentru că tu ești doar unul din 35 de consilieri județeni și nu ai cum să îți promovezi ideile dacă nu îi convingi pe ceilalți. Iar dacă ai putere de convingere, convinge-i din statusul tău de campion K1.

Nominalizarea lui Cătălin Moroșanu a fost o decizie penibilă a liderului PNL Galați, George Stângă. Dar nici lui Stângă nu-i poți cere să aibă viziune administrativă sau despre ce înseamnă în politică responsabilitate asumată atunci când, în calitate lider, iei o anumită decizie.

Stângă e absolvent de educație fizică și unui profesor de gimnastică care nu are și un nivel de cultură cel puțin mediocru, e ridicol să-i ceri judecăți de valoare cu privire la responsabilitatea exercitării unei funcții publice sau strategia de dezvoltare a unei comunități. Nu se pricepe. Cu el poți să vorbești despre olimpiade, despre fotbal, dar nu folosește la nimic să pretinzi mai mult.

Grav este că PNL Galați recidivează. În 2012, mizând pe victoria sigură a USL, liderii PNL Galați l-au impus la Primăria Galați pe fostul fotbalist Marius Stan, care a administrat orașul prost și și-a sfârșit cariera politică lamentabil. Faptul că la alegerile locale din 2016, Marius Stan (primarul în funcție, care întotdeauna are prima șansă de a-și păstra mandatul) a ieșit pe locul 3 spune totul. Nu e nevoie de detalii. După eșecul cu „fotbalistul”, acum liderii PNL Galați vin cu „boxerul”.

Electoratul de dreapta din Galați a fost „trimis în corzi” prin această nominalizare ca nuca-n perete și vom vedea cum va reacționa. Vom afla în noaptea de 27 spre 28 septembrie, la câteva ore după închiderea urnelor.

Dar de fapt marele eșec este al întregului PNL, în frunte cu Ludovic Orban. Cum să vii tu, PNL, cu aura de partid istoric care a făcut România Mare, care a creat  prosperitatea economică din perioada interbelică, partidul Brătienilor, să propui electoratului tău, obișnuit să voteze economiști, profesori, medici, să voteze un boxer din K1.

PNL-ul ieșea din istorie dacă la alegerile din anii 30-40 propunea printre candidați un fotbalist și un boxer. A făcut-o acum, în 2020 și a ajuns de râsul curcilor.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Adina Maier

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...