0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Pamflet Nelu și Gelu, pardon, George! Doi voinici din lumea mare, la vânat...

Nelu și Gelu, pardon, George! Doi voinici din lumea mare, la vânat de căprioare (prin curtea Spitalului Județean)

Sărăcia, fir-ar mama ei de sărăcie, cum nu lasă ea omul în pace și-i tot dă ghionturi să iasă la drumul mare și să se bage-n seamă ca să aibă funcții, bani, mașini la scară, „bijuterii – 25.000 euro” în declarația de avere și-o fufă secretară.

Ei, chestia asta, cu ăi ieșiți la drumul mare, ni se întâmplă și nouă la Galați de vreo 2-3 luni. Este exact ca în hit-ul „Doi voinici din lumea mare” a unei celebre trupe din anii 80 „Tiberiu Ceia feat Ion Dolănescu”.

Povestea e cunoscută: „Foaie verde trei migdale, Mândra mea, draga mea, Doi voinici din lumea mare, Mândra mea, draga mea, Au plecat la vânătoare, Să vâneze funcțioare”.

Știu, cântecul original era cu „să vâneze căprioare”, dar în cazul nostru așa este, „să vâneze funcțioare”. Să fim serioși, cine se mai satură azi cu o căprioară, ca tatăl poetului Labiș.

Și ce „funcțioare”, ăștia de care vă spun vor să vâneze chiar o funcție babană, de președinte al Consiliului Județean Galați, cu „grebla” pe un buget de cel puțin 160 – 170 milioane, cu pensiune la Vlădești, cu ceardac la Zătun…

Îi știți. Ia-ți văzut la televizor. Sunt Nelu și Gelu, pardon, George! Da, da, Nelu Tătaru, ministrul Nelu Tătaru și senatorul George Stângă. Doi oameni care au o sumedenie de calități la care, din păcate, sunt asimptomatici: doi liberali de omenie, niște oameni deosebiți, doi conducători înțelepți.

Pe lângă aceste calități la care sunt asimptomatici cu desăvârșire, trebuie să vă spun că au și o groază de defecte. Te mint în față, chiar dacă tu le demonstrezi cu cifre că ai dreptate, sunt bădarani cu doamnele, le umilesc numai ca să le iasă lor schema, calcă totul în picioare ca să-și atingă scopul, ca George să ajungă și el președinte de Consiliu Județean la alegerile locale.

Păi nu-i simplu. Trebuie să te voteze lumea, dar după câte țepe și-au luat gălățenii de la Guvernul Orban – Tătaru – Stângă, cu alocațiile ciuntite, cu pensiile mărite cu „cangi la sută”, cu tâmpenia aia cu Covid-ul care devine periculos fix la 11 seara, cine naiba să mai voteze lista lui George!.

Ar mai fi o posibilitate, ca  George să demonstreze că e mai bun de șef de CJ decât „actualul”, Fotea. Adică George să arate că are pregătite niște proiecte de racordare la gaze naturale a comunelor gălățene, că e obsedat de investiții în spitale, că are planuri mari de modernizare a drumurilor județene, să demonstreze că știe el cum să procedeze ca sătenii din Smârdan și Vânători să nu mai primească apă potabilă cu porția, o zi da, o săptămână nu.

Dar George nu vrea să recurgă la asemenea copilării. Ce proiecte, ce investiții, asfalt, țevi de apă, țevi de canalizare, țevi de gaze. Astea sunt „shit”-uri de doi bani cu care se laudă toți fraierii în campanii electorale ca să amețească lumea, ca să uite țăranii de modul lor de viață tradițional, cu găleata la fântână și cu delicioasa tocăniță preparată la un foc de coceni.

Încă de când lucra (ceva) pe vapor, George și-a format ideea clară că el e bărbat și dacă vrea să obțină un lucru în viață o să și-l ia singur, luptând bărbătește.

De asta, împreună cu ăla de la USR, Amuitat Cumîlcheamă, George a anunțat că „se ridică” pentru județul Galați, cum se ridicau răzeșii lui Ștefan când năvăleau tătarii. Pardon, turcii, austro-ungarii, polonezii, albanezii, în niciun caz tătarii. Ca și domnul Nelu, tătarii erau și pe vremea lui Ștefan niște oameni deosebiți.

Știu ce vrei să întrebi: „Cum se luptă bărbătește George ăsta ca să fie el șef la CJ? Ce face el atât de bărbătește?”.

Răspunsul e simplu: cum am mai spus, George vânează. De fapt s-a înhăitat cu Nelu sau Nelu s-a înhăitat cu George, lucru care nici nu mai contează de vreme ce fac parte amândoi din aceeași haită și au început să vâneze mai întâi pe directoarea Spitalului Județean, Alina Dobrea.

De 2-3 luni, ca niște „gonaci” iscusiți ce sunt, o tot gonesc din funcție pe doamna Dobrea. Iese senatorul George cu o postare pe facebook „Dobrea, demisia!”, imediat apare și ministrul Nelu la Galați, se uită încruntat la Spitalul Județean, dă din cap a pagubă și zice: „Directoarea asta ar trebui să își dea demisia”. Au făcut ei vreo 3-4 încercări din astea, dar directoarea rezistă.

De fapt, cei doi „gonaci” vor ca prin demisia Alinei Dobrea de la conducerea Spitalului Județean să demonstreze că de vină este Fotea, că Fotea a pus-o pe Dobrea directoare, că Fotea nu a avut grijă, că Fotea nu s-a gândit, că Fotea a fost nepăsător, că Fotea ar fi trebuit să, că Fotea n-ar fi trebuit să, că Fotea este indiferent, că Fotea este incompetent, că Fotea a greșit fundamental, că Fotea este delăsător, că din cauza lui Fotea, că Fotea nu merită, că cea mai mare greșeală ar fi să votați ca Fotea să ajungă iar președinte CJ Galați și prin urmare ar fi mai bine să votați lista susținută de Nelu, ca să fie George președintele CJ.

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare

Adina Maier

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...