0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Politică Liderul ALDE Galați, Cristian Dima, îi cere patronului Combinatului să lase politica...

Liderul ALDE Galați, Cristian Dima, îi cere patronului Combinatului să lase politica și să se ocupe locuri de muncă și producție

După ce un director din Combinatul Siderurgic „Liberty”, Manolache Mârzac, și-a anunțat candidatura la alegerile locale pe listele PPUSL, iar această mișcare politică nu putea fi făcută fără aprobarea patronului combinatului, Sanjeev Gupta, au început să apară și reacțiile, pentru că nu este firesc ca o companie să se implice în viața politică.

În acest context, președintele ALDE Galați, Cristian Dima, a dat publicității o declarație prin care îi cere administrației Combinatului „Liberty” să se ocupe de prioritățile companiei, de creșterea producției și siguranța locurilor de muncă, nu să se amestece în politică.

„Patronul combinatului siderurgic, Sanjeev Gupta, a aruncat în politică, în competiţia electorală din Galaţi, un director din combinat. Aşa cum bine se ştie, marile companii evită orice legături sau asocieri cu partidele politice.

Îmi amintesc că, în urmă cu jumătate de an, compania franceză Veola, în calitate de sponsor al unei echipe de fotbal, a ameninţat clubul respectiv cu sistarea sponsorizării dacă nu îl destituie pe directorul clubului, care anunţase că va candida la alegerile locale din partea unui partid. Clubul s-a conformat şi acel director a fost destituit imediat.

Reprezentanţii combinatului gălăţean nu au făcut decât să iasă în spaţiul public cu o foarte scurtă declaraţie despre echidistanţa sa politică şi cam atât. În loc să fie preocupat de lupte politice, patronul Combinatului ar trebui să aibă ca priorităţi, dar şi ca obligaţii impuse de autorităţi, realizarea investiţiilor promise, creşterea producţiei, crearea de locuri de muncă, dar şi grija pentru mediu prin reducerea poluării.

Să ne amintim că atâta timp cât a avut platforma siderurgică în proprietate, grupul ArcelorMittal, al miliardarului Lakshmi Mittal, a exploatat până la epuizare toate capacităţile de producţie, pentru a obţine un maximum de randament în comparaţie cu unităţi siderurgice similare. A „stors” la maximum combinatul din Galaţi pentru a obţine profit cu investiţii minime, la limita supravieţuirii companiei. La preluarea combinatului de către ArcelorMittal, producţia era de 4,7 milioane de tone, dar au scăzut-o la 2 milioane de tone. Au preluat combinatul când avea în jur de 27.000 de angajaţi şi acum mai sunt numai 6.000-7.000 de angajaţi. Aceste reduceri de producţie şi implicit de locuri de muncă nu au fost făcute de ArcelorMittal din cauză că nu avea unde să vândă laminatele, ci pentru că nu a vrut să investească.

Reamintesc că au fost demolate două furnale, care au ajuns la fier vechi, materie primă pentru Combinat, dar nu s-a discutat niciodată de retehnologizarea lor şi a altor uzine sau echipamente din Combinat. Decât să dai bani pe modernizări de instalaţii, mai bine le transformi în fier vechi şi astfel faci şi economie la materii prime, pentru că nu mai dai bani pe importuri de fier vechi.

Indiferent cine este patronul, obligaţiile administraţiei Combinatului faţă de populaţia Galaţiului vizează asigurarea locurilor de muncă şi reducerea poluării. Iar în privinţa reducerii poluării mediului, spre exemplu, Halda de Zgură şi Balta Mălina sunt două obiective care necesită foarte ample proiecte de ecologizare”, se spune în declarația liderului ALDE Galați, Cristian Dima.

Miruna Comănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...