0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Pamflet Jurnal de campanie (3). „Cine joacă horili, îi sporesc procentili”

Jurnal de campanie (3). „Cine joacă horili, îi sporesc procentili”

„Da lasă băi, cî știm șî noi ci sî faci șî ci nu sî faci într-o campanie electoralî. Da di ci sî nu facem, coleașa, o paranghelie, cu fripturi, cu vinuț din cela bun, cî o dată candideazî doamna Lenuța la Primărie.

Da di ci sî nu ni distrăm un pic, cî deacuma nu sî știe când mai vini domnu Stângî șî cu domnu Moroșan pi la noi, pi la Frumușâța. Trebui sî-i omenim șî pi ei, sî ni omenim șî pi noi, cî politica-i mari curvî șî una-două ti dă jos di la guvernare șî dup-aia stai mult șî ghini s-aștepți sî cadî PSD-ul și sî vinim noi în fruntea mesii”, spuse președintele PNL Frumușița către membrii organizației, pe care încerca să îi convingă să contribuie fiecare cu ce poate, o pulpă de porc, 2-3 găini, o damingeană de vin, o sticlă de vișinată, la petrecerea de lansare a campaniei electorale pentru alegerile locale a PNL la Frumușița.

Țîrrr! Sună telefonul. Era președintele PNL Galați. „Da, dom senator Stângî, am aranjat. Tocma țineam ședința cu colegii șî toți îs încânați să facim o pitreceri. Nu mai pot sî-i potolesc. Io-te, candidatu di viciprimar danseazî! Veniți repidi, cî nu-i di glumă. Da, mîncare esti, băutărî sî-ț pui șî-n cap! Luați șî pi băieții ceia di la Tineret, șî Organizația di Muieri, c-avem pentru toatî lumea”, raportă șeful PNL Frumușița, care, după ce închise telefonul își aruncă ochii roată către membrii organizației: „Toată lumea la treabî, cu ce ari fiicari în beci șî-n bătătură! Facem lista, cî nu-i di glumă. Ați auzit cî vini șî cu Tineretul Liberal, șî ăia….”.

Și a început lansarea candidaturii la Primăria Frumușița din partea PNL a doamnei Elena Ciocan. Doamna Lenuța a fost vârful de lance a liberalilor din Frumușița. A fost secretara Primăriei Frumușița (PSD) vreo 17 ani. A fost plecată câțiva ani pe la Primăria Bălășești, dar s-a întors ca să candideze din partea PNL la funcția de edil șef al comunei Frumușița.

Lansare modernă, pe fond muzical. Toți PNL-iștii din Frumușița s-au prins în „Hora Moldovenilor” și cântau de mama-focului versul principal: „Hora noastră roată, roată, să ne vadă lumea toată, măi, măi”.

În mijlocul horei, doamna Elena Ciocan, vestimentată în costum național. Lângă ea, cu pumnii ridicați, domnul senator Stângă și domnul boxer Moroșanu.

Mișto! Era ca la spiralele Misa. Energia se transmitea de la unul la altul și după vreo 2-3 hore energizarea organizației PNL Frumușița atinsese un nivel satisfăcător, astfel încât e foarte posibil ca doamna Lenuța să ajungă primar PNL al comunei Frumușița și să scoată și vreo 5-6 mandate de consilier.

„Dup-atâta treabî, hai, toatî lumea la masî”, dădu semnalul președintele PNL Frumușița și toată lumea s-a pus pe înfulecat de toate câte erau pe mese.

Din când în când, se mai opreau să asculte cum domnul senator George Stângă spunea că scăpăm de seceta pedologică numai dacă votăm PNL, pentru că domnul prim-ministru Orban a achiziționat din India niște ploi musonice care vor fi distribuite numai în județele „galbene”, iar domnul boxer Cătălin Moroșanu îi întărâta pe mesenii liberali, că la întîlnirea pe o uliță din Frumușița a unui PNL-ist cu un PSD-ist nu trebuie folosit sub nicio formă croșeul de stânga, ci trebuie folosită directa de dreapta din respect pentru orientarea politică a PNL.

Apoi s-a înserat. Liberalii din Frumușița i-au condus la mașini pe Liberalii din Galați și cu asta, basta! Pentru sătenii din Frumușița, anul ăsta „cangi promisiuni electorale”!  

Acest articol este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Adina Maier

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...