0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Social Incendii pe 25 de hectare de pădure și vegetație uscată

Incendii pe 25 de hectare de pădure și vegetație uscată

Perioada îndelungată cu temperaturi caniculare, de peste 30-35 de grade are ca urmare uscarea vegetației și de aici riscurile producerii unor incendii pe mari suprafețe de pășuni sau pădure.

„Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați au intervenit în ultimele zile pentru localizarea şi stingerea mai multor incendii în aer liber izbucnite în judeţul Galaţi, fiind afectată o suprafaţă totală de peste 25 hectare de pădure şi vegetaţie uscată”, se spune într-un comunicat al ISU Galați.

Un echipaj al Gărzii de Intervenţie Iveşti a intervenit pe o stradă din localitate, unde vegetaţia uscată care ardea şi ameninţa să cuprindă o gospodărie. Incendiul a fost stins operativ de pompierii militari, înainte să afecteze locuinţa. Au ars 3.000 de metri pătraţi de mărăciniş şi vegetaţie uscată, cauza fiind folosirea focului în spaţii deschise.

Un alt incendiu, având o cauză asemănătoare, s-a produs la Cavadineşti, unde echipajele de pompieri ale Gărzii de Intervenţie Bereşti s-au luptat timp de trei ore pentru a stăpâni flăcările. Au ars în totalitate 10 hectare de mirişte şi grâu, dar şi 10 hectare de vegetaţie uscată de pe un teren viran.

Cele două autospeciale ale Gărzii Bereşti au fost solicitate să intervină şi în localitatea Balinteşti, unde focul se întindea cu repeziciune la o pădure de salcâmi. Pompierii au intervenit pentru a stinge incendiul care reuşise să distrugă numeroşi stupi de albine aflaţi în zonă. După trei ore de intervenţie, bilanţul a însumat patru hectare de vegetaţie uscată şi pădure de salcâmi. Cauza a fost identificată ca fiind folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

O altă intervenţie a fost în localitatea Bereşti-Meria, pentru a lichida incendiul care afecta o plantaţie de salcâmi de pe raza Ocolului Silvic Griviţa. S-au deplasat două autospeciale de stingere din cadrul Gărzii de Intervenţie Bereşti, care au lichidat incendiul de vegetaţie uscată înainte să fie distrusă toată plantaţia. Au ars 1,5 hectare de mărăciniş şi salcâmi. Cauza probabilă a fost tot folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...