A fost inaugurată noua clădire a Spitalului de la Gănești pentru pacienții cu afecțiuni psihice grave. Este o investiție de 13.281.722 de lei, realizată din fonduri alocate de la bugetul propriu al Consiliului Județean Galați. Clădirea dispune de 150 de locuri de cazare pentru pacienții internați la Unitatea Medico Socială Gănești.
Cea mai importantă investiție a CJ Galați, pentru că îmbunătățește condițiile de viață a 144 de pacienți abandonați de familiile lor
Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea, a declarat că este foarte emoționat de acest moment, deoarece, din toate investițiile, de sute de milioane de euro, realizate de CJ Galați în ultimii patru ani, aceasta este cea mai importantă pentru că are și o valoare morală, fiind vorba de îmbunătățirea condițiilor de viață a celor 144 de pacienți cazați aici, care au fost abandonați de familiile lor în urmă cu mulți ani de zile.
„Îmi este și mie greu să vorbesc, cu toate că sunt obișnuit cu microfonul. Este o situație mai sensibilă. Este o altfel de investiție. Consiliul Județean are investiții de sute de milioane de euro, dar cred că investițiile cele mai de suflet sunt cele din sănătate, iar cea mai importantă din punctul meu de vedere este aceea de la Unitatea Medico-Socială Gănești, pentru că oferă servicii medicale unor oameni care acum 10 ani, acum 15 ani, au fost aduși aici de familiile lor și de atunci acești oameni nu văd decât personalul medical, pentru că au fost abandonați de familii și prieteni.
Este un moment foarte emoționant pentru mine. Este un moment foarte important pentru mine. În urmă cu câteva zile am inaugurat un obiectiv de 820 de miliarde de lei vechi, dar nu se compară cu emoția, cu ceea ce simt astăzi, când aici, la Gănești, vom da în folosință o casă pentru acești oameni”, a declarat Costel Fotea.

Este primul spital construit de la zero în județul Galați în ultimii 30 de ani
Noua clădire are o suprafață desfășurată de 3700 de mp. La demisol sunt amplasate spaţiile tehnice şi bucătăria, la parter cabinetele medicale, un cabinet stomatologic, farmacia şi spaţiile pentru îngrijirea pacienţilor, la etajul întâi se află o zonă pentru personalul unității şi una cu rezerve pentru pacienţi, iar cel de-al doilea etaj este destinat în totalitate pacienţilor. La cele două etaje sunt saloane separate pentru pacienții cu boli transmisibile.
„Este primul spital construit de la zero în județul Galați, în ultimii 30 de ani. Este un spital modern, cu saloane cu două sau trei paturi, bucătărie complet utilată, cabinete medicale, spații pentru gimnastică medicală, masaj și fizioterapie, cabinet stomatologic și farmacie. Fiecare salon are baie proprie și a fost dotat cu paturi, saltele, mese și noptiere noi.
Am dotat noul spital cu tot ceea ce este nevoie pentru cei care sunt internați aici. Pentru ei, aici este acasă. Trebuie să avem grijă de ei și să facem tot ce putem pentru a le face viața mai bună. Și vechile spații, care au fost deja mult îmbunătățite, vor intra într-un amplu proces de modernizare”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean Galați.
Miruna Comănescu