0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Administrație În județul Galați a fost construit un spital de la zero! Costel...

În județul Galați a fost construit un spital de la zero! Costel Fotea: „acei oameni, abandonați de familiile lor, au nevoie de sprijinul nostru”

În ultimii ani, în România au fost construite numai două spitale, unul dintre acestea fiind în județul Galați, la Gănești.

Noul spital de la Gănești, o clădire cu 3 etaje, ridicată de la zero și având cele mai moderne dotări, este în faza finală. Președintele Consiliului Județean (CJ) Galați, Costel Fotea e explicat în cadrul emisiunii „Barometru Județean” de ce a luat decizia de a construi un spital nou pentru cei 150 de pacienți, care sunt abandonați de rude și prieteni, dar și ce dotări sunt asigurate astfel încât să fue asigurată asistența medicală:

„La Spitalul de la Gănești, lucrările sunt aproape gata, mai sunt câteva componente de montat la liftul spitalului. Este un spital complet nou. Acolo era un teren viran al comunei Cavadinești. L-am preluat și am construit un spital nou, de la zero, cu 3 etaje. Acest spital era necesar pentru că pacienții de acolo stăteau în saloane cu câte 5-6 pacienți și erau 3-4 saloane la un singur grup sanitar. Nu numai că nu erau respectate normele de igienă, dar era un spital care avea peste o sută și ceva de ani și fusese gândit și construit pentru standardele de acum o sută și ceva de ani. Nu aveam unde să relocăm bolnavii pentru a reconfigura acea clădire. Și atunci am luat decizia  să construim un spital nou.

Mulți mi-au spus <<investeși într-un spital de care nu știe nimeni>> și e adevărat pentru că pe mulți din Galați dacă îi întrebi dacă știu de Centrul Medico – Social de la Gănești nu știu. Am luat decizia pentru acei oameni care în urmă cu 10-15 sau 20 de ani au fost internați acolo din cauza afecțiunilor neuro-psihice pe care le aveau. La început mai veneau la ei părinții, frații, mai veneau prietenii, dar după o perioadă de timp, de 5-6 ani sau mai mulți ani, acei oameni nu au mai văzut pe nimeni altcineva decât personalul medical de acolo, infirmierele și muncitorii din curte.

Am luat decizia că în mod clar trebuie să facem ceva pentru acei oameni și am hotărât să le construim un spital nou, mobilat, dotat începând de la bucătărie, cu tot ce înseamnă mașini  de gătit, frigidere, mașini de curățat cartofi, mașini de spălat vase și absolut tot ce este nevoie. Totul la țiplă.

Sunt inclusiv bazine de pentru depozitarea unei rezerve de apă, sunt cisterne pentru depozitul de carburant, pentru că dacă ai o iarnă grea e foarte greu să ajungă acolo o cisternă cu motorină ca să ducă carburant acolo pentru asigurarea încălzirii. Am luat decizia să le construim absolut tot ce este nevoie. Inclusiv curtea spitalului este dalată și le vom face și spații de relaxare în aer liber.

Am amenajat și o sală de relaxare. Bineînțeles că în fiecare salon sunt maximum trei paturi. Sunt saloane cu două paturi, dar sunt și saloane cu trei paturi. Fiecare salon are grup sanitar cu duș. Și tot mobilierul e nou, paturi, saltele, noptiere, lenjerie, toate sunt noi.

La fiecare etaj este câte o sală de mese. Va fi și un cabinet stomatologic. În momentul de față se montează scaunul stomatologic. Am hotărât să fie și o astfel de dotare, pentru că acolo sunt 150 de oameni. Mai precis, sunt 144 de pacienți internați. Iar acei oameni au nevoie de ajutorul nostru, au nevoie de sprijinul nostru.

Pentru că am prilejul, vreau să le mulțumesc și cadrelor medicale și tuturor celorlalți care lucrează acolo, pentru că își fac foarte bine treaba și au grijă de acei oameni care, din păcate, au fost abandonați de familiile lor.

Sincer, pentru mine este o foarte mare bucurie că reușim să facem ceva pentru acei oameni. Credeți-mă că am o mulțumire sufletească pe care nu o pot exprima în cuvinte pentru faptul că în câteva zile și oamenii aceia vor beneficia de spații decente, la standarde europene”, a precizat președintele CJ Galați.

Miruna Comănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...