0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Administrație Costel Fotea: „Declararea Pădurii Gârboavele ca zonă turistică ne oferă oportunitatea accesării...

Costel Fotea: „Declararea Pădurii Gârboavele ca zonă turistică ne oferă oportunitatea accesării fondurilor UE pentru dezvoltarea turismului”

La Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a avut loc recent lansarea proiectului transfrontalier „Escapeland – Dezvoltare şi promovare în comun a turismului activ în bazinul Mării Negre”, în cadrul căruia CJ Galați, împreună cu administrații din Republica Moldova, Ucraina și Georgia, vor colabora la crearea unor obiective turistice și a unor trasee turistice. Din bugetul total al proiectului, de aproximativ 1,4 milioane euro, o sumă de 396.000 euro revine CJ Galaţi, pentru amenajarea unui „Parc Aventura” de peste 8 ha la Pădurea Gârboavele.

Potrivit peședintelui CJ Galați, Costel Fotea, dezvoltarea parcului de aventură de la Gârboavele este importantă, pentru că apare o nouă zone de agrement pentru gălățeni, dar mai important de atât este că prin implementarea acestui proiect Pădurea Gârboavele și comuna Tulucești, pe teritoriul căreia se află pădurea, vor fi declarate „zonă turistică”, iar asta creează oportunitatea accesării de finanțări europene din programele UE de dezvoltare a turismului.

„Noi am lansat deja procedura de achiziție. Sperăm să finalizăm cât mai repede această procedură pentru a începe cât mai repede lucrările, astfel încât în 2021 să le putem oferi gălățenilor un parc de distracții.

Parcul Aventura înseamnă în primul rând distracție și relaxare, înseamnă trasee cu un grad de dificultate mai mic sau mai mare. Aceste trasee sunt marcate cu diferite culori, roșu, roz, mov, galben, în funcție de gradul de dificultate. Vor fi două tiroliene, una de 150 de metri, cealaltă de 180 de metri. Sunt spații în care se vor relaxa gălățenii și nu numai gălățenii.

Așa cum am mai spus, vreau ca Pădurea Gârboavele să devină una dintre zonele turistice foarte frecventate și nu întâmplător am spus cuvântul turistic. Pădurea Gârboavele va fi declarată zonă turistică, așa că, fiind zonă turistică, există posibilitatea ca pe viitor să accesăm și alte fonduri europene. Noi, Galațiul, neavând nicio zonă turistică și nefiind un județ de interes turistic, cum sunt Tulcea, Constanța sau Vrancea, nu am putut să accesăm fonduri europene decât prin programe transfrontaliere. Așa că acest lucru ne deschide o poartă foarte mare spre exercițiul financiar 2020 – 2027.

Faptul că Pădurea Gârboavele va fi declarată zonă turistică, ne va conferi posibilitatea nouă, ca și Consiliul Județean, să facem acolo investiții cu fonduri europene, dar să știți că se deschide și pentru o oportunitate foarte mare pentru comuna Tulucești, pe al cărui teritoriu administrativ se află Pădurea Gârboavele. Comuna Tulucești, ca zonă turistică, va putea accesa finanțări europene pentru dezvoltarea turismului, pentru punerea în valoare a unor obiective.

Și sunt și obiective care pot fi puse în valoare. Spre exemplu, pe acolo este traseul Valului Roman, o fortificație din perioada romană. Plus herghelia, plus pădurea de la Gârboavele, plus Lacul Brateș. Sunt zone care pot fi puse în valoare foarte bine”, a declarat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

Miruna Comănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...