0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Economie Controale ale Inspecției Muncii pe șantierele de construcții din Galați pentru combaterea...

Controale ale Inspecției Muncii pe șantierele de construcții din Galați pentru combaterea muncii „la negru”

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Galați au desfăşurat mai multe acţiuni de control la angajatorii din construcții, obiectivul principal fiind combaterea muncii „la negru”.

Scopul acestor acțiuni de control a fost determinarea angajatorilor de a încheia contracte individuale de muncă pentru persoanele depistate fără forme legale de angajare, de a le înregistra în aplicaţia REVISAL şi de a le transmite la ITM. S-a urmărit, de asemenea, identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor.

„Au fost efectuate 17 acţiuni de control, inspectorii constatând că patru angajatori au utilizat muncă nedeclarată. Au fost identificate cinci persoane care desfăşurau muncă nedeclarată fără contract individual de muncă. Au fost aplicate amenzi în valoare de 80.000 de lei şi un avertisment, iar pentru neconformităţile constatate au fost dispuse 27 de măsuri.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, obiectivele au fost verificarea respectării prevederilor legale și luarea măsurilor specifice pentru diminuarea răspândirii SARS-CoV-2.

Pe raza județului Galați au fost verificaţi 21 de angajatori, fiind aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, unui număr de 17 angajatori. Patru sancțiuni au fost amenzi, în valoare de 18.000 de lei. Au mai fost dispuse 39 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate”, se spune în comunicatul ITM Galați. 

Bilanțul ITM arată că cele mai frecvente deficienţe în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost lipsa planului propriu de securitate al şantierului, lipsa instruirii în domeniu SSM la angajare, scări neasigurate împotriva deplasărilor necontrolate, precum şi neasigurarea unor sisteme de protecţie colectivă la lucrările de construcţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...