0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Politică Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul și județul Galați, ce au făcut pentru gălățeni, cei pe care i-am votat la alegerile din 2016 și care acum ne cer iarăși să îi votăm.

Este o chestiune logică. Dacă ai angajat pe cineva să te reprezinte în conducerea orașului sau a județului și l-ai plătit înainte, în cazul de față votul de încredere acordat la alegeri fiind prețul plătit de tine, ce vei face dacă cel pe care l-ai votat nu te-a reprezentat, nu a făcut nimic, dar are totuși tupeul ca după 4 ani să îți ceară iarăși să îl votezi? Îl vei vota ca să nu facă nimic nici în următorii 4 ani?

În ultimii 4 ani, George Stângă s-a remarcat prin nimic și câteva scandaluri

La alegerile locale din iunie 2016, actualul lider al PNL Galați, George Stângă, devenea consilier municipal PNL. A rămas în Consiliul Municipal Galați mai puțin de 6 luni, pentru că a candidat și la alegerile parlamentare din decembrie 2016 și a devenit senator, așa că a demisionat din funcția de consilier local.

În cele 6 luni în care fost consilier municipal nu a realizat nimic. Nici măcar nu a avut vreo intervenție în ședințele de plen ale consiliului. Dar nici în cei aproape 4 ani în care a fost senator nu realizat nimic pentru Galați și gălățeni. Se laudă cu legea pensionării cu doi ani mai devreme a celor care au locuit 30 de ani într-o localitate cu poluare excesivă, dar nu este proiectul său de lege, ci un proiect inițiat în urmă cu mulți ani de zile pentru locuitorii din Copșa Mică și în care au fost adăugate alte 30 de localități, printre care și Galațiul.

Așadar la capitolul activității parlamentare a lui Stângă pentru Galați și gălățeni rezultatul este „zero”. 

În acești patru ani, senatorul George Stângă a realizat totuși ceva. A iscat mai multe scandaluri, care au decimat organizația PNL, majoritatea liberalilor de vocație preferând să se retragă din activitate până când conducerea națională a PNL va face ordine în organizația de la Galați.

Pentru aceste „realizări”, din care noi, gălățenii nu am avut nimic de câștigat, George Stângă ne cere iarăși să îl votăm, ca să devină președinte al Consiliului Județean Galați. Adică să îi dăm județul pe mână.

Penibil! Senatorul PNL Stângă a schimbat broasca de la ușa deputatului PNL Dobre!

Unul dintre cele mai penibile scandaluri provocate de senatorul George Stângă s-a produs la începutul anului 2019, când l-a dat afară din sediul PNL, pe fostul lider al organizației, deputatul Victor Dobre, care este vicepreședinte la nivel național al PNL.

Ridicolul situației constă în faptul că un membru al conducerii naționale a PNL a fost aruncat în stradă de liderul PNL Galați.

Practic, la ordinul președintelui PNL Galați, George Stângă, a fost schimbată yala de la cabinetul parlamentar al lui Victor Dobre. Fără ca cineva să îi spună ceva, vicepreședintele PNL la nivel național și-a găsit „bagajele” din cabinet aruncate în subsolul sediului PNL.

Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul Sorin Rugină, moderatorul unei emisiuni a televiziunii „Realitatea Galați Brăila”, la care era invitat Victor Dobre. La întrebările lui Sorin Rugină, Dobre a recunoscut, oarecum jenat, situația penibilă, că la PNL dezbaterea internă a coborât la nivelul schimbării yalei de la ușa biroului.

Iată care a fost discuția din platou:

Sorin Rugină: „Când se intră în sediul PNL Galați, primul birou din stânga este biroul dumneavoastră. Aud că v-au schimbat yala. Că nu mai aveți acces la biroul dumneavoastră”.

Victor Dobre: „A fost biroul președintelui în ultimii ani. Ani de zile a fost cabinetul domnului senator Paul Păcuraru. Eu eram președintele organizației și el era senator. După ce a plecat din politică, în 2008, acolo a fost cabinetul meu”.

Sorin Rugină: „Și acum domnul Stângă vrea biroul de pe stânga!”.

Victor Dobre: „Da, e intenția asta”.

Sorin Rugină: „A venit să discute cu dumneavoastră?”.

Victor Dobre: „Probabil că dacă ar veni să discute ar fi altceva”.

Sorin Rugină: „N-a venit să discute cu dumneavoastră”.

Victor Dobre: „Nu”.

Sorin Rugină: „Și v-a schimbat încuietoarea la birou!”.

Victor Dobre: „Nu știu dacă el. În orice caz, nu m-am simțit bine, motiv pentru care mi-am deschis un al doilea cabinet parlamentar”.

A fost un scandal penibil. Dacă la acest nivel, al schimării yalei de la ușa biroului se poartă polemica în PNL, dintre doi oficiali ai statului, un senator PNL și un deputat PNL, nu prea mai avem nimic de așteptat de la actualii lideri ai PNL.

Caracterul meschin al lui Stângă: l-a lovit, fără motiv, pe cel care l-a făcut senator și lider al PNL Galați!

Acest scandal ne dezvăluie și caracterul lui George Stângă. El a acționat printr-un gest mârlănesc, suburban, fără nici un avertisment. Asta dovedește că este „setat” să își folosească puterea dată de funcție exclusiv în avantajul său, fără să îl intereseze de ceilalți, fără respecte vreo regulă a bunului simț.

În altă ordine de idei, Stângă a acționat împotriva celui care l-a făcut senator și președinte al PNL Galați, iar de aici nu-i decât un pas până la concluzia  că pentru putere și bani George Stângă „n-are mamă, n-are tată”.

În vara lui 2016, liderul de atunci al PNL Galați, Victor Dobre, a făcut câteva manevre surprizătoare. Prin schimbarea componenței structurilor de conducere și  aranjarea voturilor au fost eliminați de pe listele pentru alegerile parlamentare chirurgul Paul Ichim, care era din 2008 senator PNL și deputatul Mircea Toader, parlamentar din anul 2000, fost lider al Grupului PDL din Camera Deputaților.

În locul lui Ichim, pe locul 1 al listei pentru Senat, a fost pus George Stângă liderul organizației de tineret, iar locul 1 al listei pentru Cameră a fost al lui Dobre. Pe locul 2 al listei la Camera Deputaților, de asemenea eligibil, era Nicușor Ciumacenco, care îl ajutase pe Dobre la aceste manevre cu voturile foștilor PDL-iști.

Aceste aranjamente au adus dezamăgirea multor membri vechi ai PNL, care nu s-au mai implicat în campania electorală și la alegerile din decembrie 2016 PNL Galați a obținut rezultatele foarte slabe, mandatul de senator al lui Stângă și cel de deputat, al lui Dobre.

În aprilie 2017, Dobre i-a pasat lui Stângă și șefia PNL Galați, primind în schimb susținerea lui Stângă și altor membri ai Tineretului Liberal pentru funcția de vicepreședinte al PNL la nivel național.

Noul șef al PNL Galați, George Stângă a încercat să își mărească autoritatea prin măsuri care i-au dovedit mai degrabă lipsa de abilitate în conducerea unei organizații.

A urmat un val de demisii. În martie 2018 a demisionat din funcții și ultimul medic care mai era în structurile organizației, cardiologul Mihai Bucatanschi, nemulțumit că a fost sancționat de Stângă pentru că încă nu își făcuse comisie de secție de votare din 5 oameni.

Dacă începând cu anii 90 PNL Galați avea printre membri foarte mulți medici cunoscuți, respectați de gălățeni, acum nu mai are nici un medic în structurile sale.

Adina Maier

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...