0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Social Bâlbâieli inexplicabile ale ministrului Sănătății. La o lună după ce adus Unitatea...

Bâlbâieli inexplicabile ale ministrului Sănătății. La o lună după ce adus Unitatea Mobilă ATI la Galați, a mutat-o la Timișoara

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a luat o decizie surprinzătoare, dispunând ca Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă pentru pacienții cu Covid-19, care pe 14 iulie fusese adusă la Spitalul Județean Galați tot la ordinul ministrului, să fie mutată la Timișoara.

La Galați, numărul cazurilor de noi infectări cu Covid-19 este în continuă creștere și chiar dacă Consiliul Județean (CJ) Galați și conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență au mărit capacitatea Secției de Terapie Intensivă Covid din spital de la 7 la 12 paturi, situația este în continuare una destul de gravă și era nevoie la Galați de Unitatea Mobilă ATI.

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a declarat că era nevoie în continuare de Unitatea Mobilă ATI la Spitalul Județean Galați și că speră ca știrea mutării acestei unități mobile în alt județ să fie o glumă.

„Din păcate nu pot să comentez această decizie. Singurul lucru pe care pot să îl spun este că atunci când a venit această unitate mobilă la Galați, recunosc că m-am bucurat. Ne-am mobilizat, Consiliul Județean împreună cu Spitalul Clinic Județean de Urgență ca să asigurăm tot ceea ce înseamnă utilități, racordare la fluide medicale, am făcut cheltuieli pentru achiziționarea de medicamente și toate materialele necesare pentru ca această unitate mobilă ATI să fie funcțională.

Așa cum a fost transmisă adresa Spitalui Județean către Ministerul Sănătății, am cerut să fim sprijiniți cu personal medical, pentru că nu poți să iei medicii și asistentele de la Secția de Terapie Intensivă din Spitalul Județean și să îi scoți afară, la unitatea mobilă.

Este nevoie de această Unitate Mobilă ATI, pentru că vedem că de la o zi la alta crește numărul de cazuri de infectări cu Covid-19 și a crescut și numărul de persoane internate în Terapia Intensivă. Noi am mărit capacitatea Secției de Terapie Intensivă Covid de la 7 la 12 persoane care pot fi internate. Sper să fie doar o glumă că vor lua de aici Unitatea Mobilă ATI”, ne-a declarat președintele CJ Galați.

Mai mult de atât, CJ Galați și Spitalul Județean au cheltuit sume destul de importante în racordarea Unității Mobile ATI la apă, canalizare, energie electrică, fluide medicale și oxigen, precum și pentru achiziționarea de medicamente, echipamente de protecție și dispozitive medicale, iar acum o mare parte din aceste se dovedesc inutile, pentru că dacă medicamentele și echipamentele medicale vor fi folosite în secțiile spitalului, conductele de racordare nu vor mai putea fi folosite.  

„În momentul în care a fost adusă Unitatea Mobilă ATI, ni s-a dat un necesar pe care a trebuit să îl aprovizionăm și să îl punem la dispoziție, pentru ca totul să fie funcțional acolo. Vă dați seama că a trebuit să facem investiții în conducte pentru fluide medicale, pentru oxigen, pentru că era o distanță de 60 de metri de la Stația de Oxigen până la Terapia Mobilă. Sunt niște cheltuieli făcute. Sperăm să nu vină Curtea de Conturi și să ne impute aceste cheltuieli pe care le-am făcut”, a adăugat Costel Fotea.

Președintele CJ Galați admite că dacă specialiștii au constatat că la Timișoara este o situație mai gravă decât la Galați și este necesară mutarea Unității Mobile ATI acolo, atunci trebuie respectată decizia specialiștilor: „E posibil să fie în altă zonă din țară un focar mai mare decât la Galați și să fie nevoie și trebuie susținuți oameni de acolo, trebuie ajutați. Probabil că specialiștii și-au spus cuvântul și dacă e un focar mai mare de infecție, trebuie ajutați”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...