0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Administrație A fost lansat Proiectul „Parcului Aventura” din Pădurea Gârboavele

A fost lansat Proiectul „Parcului Aventura” din Pădurea Gârboavele

La Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a a avut loc evenimentul de lansare a proiectului transfrontalier „Escapeland – Dezvoltare şi promovare în comun a turismului activ în bazinul Mării Negre”, în cadrul căruia CJ Galați împreună cu administrații din Republica Moldova, Ucraina și Georgia, vor colabora la crearea unor obiective turistice și a unor trasee turistice.

Din cauza restricțiilor impuse de epidemia de Covid-19, lansarea proiectului s-a desfășurat în sistem de videoconferinţă, la care au participat reprezentanţi ai partenerilor din judeţul Constanţa, oraşul Kutaisi (Republica Georgia), raionul Cantemir (Republica Moldova) şi localitatea Vilcovo (regiunea Odessa, Ucraina).

„După sute de ore de muncă, suntem în fața unui fapt împlinit. În relația de colaborare dintre România, Republica Moldova, Georgia și Ucraina, așa cum am obișnuit cetățenii, am reușit și de această dată să ducem la bun sfârșit un proiect comun. Nu a fost ușor. Știm foarte bine că în afară de legislația foarte stufoasă, fiind și mai mulți parteneri, dar mai ales ceea ce din păcate se întâmplă pe plan internațional, această pandemie care a făcut imposibilă întâlnirea grupurilor de lucru, o mare parte din ceea ce s-a făcut în acest proiect s-a întâmplat online. Vă mulțumesc tuturor partenerilor pentru relația frumoasă de colaborare”, a spus președintele CJ Galați, Costel Fotea, în deschiderea evenimentului de lansare a proiectului.

Potrivit lui Costel Fotea, bugetul total al proiectului „Escapeland – Dezvoltare şi promovare în comun a turismului activ în bazinul Mării Negre” este de aproximativ 1,4 milioane euro, din care 396.000 euro revin CJ Galaţi, 290.000 euro revin CJ Constanţa, 313.000 euro Consiliului Raional Cantemir, 217.000 euro Consiliului Local Vilkovo, iar 159.000 euro revin Consiliului Local Kutaisi.

În cadrul proiectului vor fi create trei obiective turistice noi, Parcul Aventura la Galaţi, o bază sportivă şi turistică la Cantemir şi o bază de agrement la Vilkovo. În cadrul proiectului , vor fi organizate un târg de turism la Kutaisi, patru sesiuni de instruire, 12 evenimente de documentare şi promovare, dar şi realizarea unui Plan consolidat de dezvoltare a turismului activ în regiunile partenere.

Parcul Aventura din Pădurea Gârboavele va avea 8,4 hectare şi 15 trasee de jocuri prin copaci, cu grade diferite de dificultate, dar şi două tiroliene de 150 şi 180 metri.

„Vom crea în Pădurea Gârboavele una dintre cele mai frumoase şi mai interesante zone de agrement din această regiune. Pe o suprafaţă de 8,4 hectare vor fi amenajate 15 trasee de aventură, fiecare traseu având un anumit grad de dificultate. Vor fi instalate tiroliene, platforme, scări şi poduri, toate interconectate între copaci”, a mai precizat Costel Fotea.

Eduard Nițescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...