0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Administrație A fost finalizată modernizarea DJ251, care a preluat deja traficul greu de...

A fost finalizată modernizarea DJ251, care a preluat deja traficul greu de pe DN 25 Galați-Tecuci

A fost închis oficial proiectul modernizării DJ 251, Galați – Valea Mărului – Tecuci, proiectul în cadrul căruia au fost modernizați 28 de km de drum judeţean cu fonduri prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Valoarea investiţiei este de 68.975.554 de lei.

Au fost realizate lucrări pe două mari tronsoane de drum: Smârdan – Schela şi Cudalbi – Valea Mărului – Matca, porţiunea dintre Slobozia Conachi şi Cudalbi fiind deja modernizată pe exerciţiul financiar 2007-2013. În această etapă, pe DJ251 a fost modernizat un sector de drum de 33 de km, valoarea totală a investiţiei fiind de peste 82 de milioane de lei.

„După patru ani de muncă, putem vorbi despre primul obiectiv finalizat cu fonduri europene. Este vorba de modernizarea drumului județean DJ251, un drum important pentru locuitorii județului Galați, dar și pentru cei care vin în județul Galați, pentru că este drmul care face legătura între Smârdan – Schela şi Cudalbi – Valea Mărului – Matca și Tecuci. Este una dintre cele mai importante artere de circulaţie din judeţ, de multe ori folosită de către şoferi ca alternativă la DN25.

Acum drumul este complet modernizat, de la ieșirea din Galați, de la calea ferată, la intrarea în Tecuci. Acolo unde a fost posibil am construit și piste pentru biciclete și trotuare pentru pietoni. La Smârdan s-a amenajat şi pistă de biciclete, ceea ce înseamnă că DJ251 a devenit primul drum judeţean pe care există o astfel de pistă.

Fundaţia drumului a fost consolidată, iar terenul în anumite zone a fost stabilizat cu ajutorul unor ziduri de sprijin. Partea carosabilă a fost lărgită, în unele zone până la 8 metri, 60 de podeţe au fost reabilitate, iar podurile vechi de mai bine de jumătate de secol au fost reconstruite de la zero. De asemenea, s-a turnat un amestec special de asfalt cu polimeri, pentru a creşte rezistenţa la uzură şi la variaţiile de temperatură. Pentru fluidizarea traficului au fost amenajate două sensuri giratorii, la Valea Mărului şi la intrare în localitatea Matca. Această investiţie cu bani europeni a însemnat şi o infuzie de bani în economia locală”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

DJ 251 a devenit o alternativă la drumul național DN 25 Galați – Tecuci, potrivit președintelui CJ Galați o parte din traficul greu, respectiv TIR-uri și alte autovehicole de transport marfă circulând pe această variantă: „Deja s-a mutat traficul greu pe acest drum”, a precizat Costel Fotea.

În afară de această investiţie, alţi 2,2 km de drum de pe DJ251, între Matca şi Tecuci, au fost modernizaţi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. De asemenea, din fonduri proprii ale Consiliului Judeţean se realizează lucrări în zona localităţii Slobozia Conachi, precum şi pe porţiunea de la limita de proprietate cu municipiul Galaţi şi intrarea în localitatea Smârdan.

Miruna Comănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...