0.1 C
Galați
luni, mai 16, 2022
Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °
Administrație A fost deschis publicului Pasajul Dunărea

A fost deschis publicului Pasajul Dunărea

Primăria Galați a deschis publicului Pasajul Dunărea, din centrul orașului, după ce au fost finalizate lucrările de consolidare și reamenajare a pasajului.

„Redăm gălățenilor Pasajul Dunărea, acest loc emblematic din centrul orașului nostru, care va putea găzdui pe viitor diverse evenimente: expoziții, spectacole sau piese de teatru într-un cadru inedit. Și nu ne oprim aici. După toate schimbările pe care le-am adus deja în centru vom moderniza și Aleea de P-uri, zona de la Potcoava de Aur către Trei Star, dar și strada Domnească, în continuare către intersecția cu strada Gării. Gălățenii merită un centru modern și atractiv pentru petrecerea timpului liber”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Proiectul la Pasajul Dunărea a cuprins realizarea următoarele lucrări: eliminarea infiltrațiilor; lucrări de reparații la pardoseli, pereți, tavane, placaje, trepte, balustrade; înlocuirea finisajelor cu materiale de bună calitate (granit la pardoseli și trepte, placaj de marmură la pereți); lucrări de instalații electrice prin montarea unor corpuri de iluminat echipate cu LED și semnalizare a căilor de evacuare cu luminoblocuri.

În plus, au fost instalate două copertine din sticlă prinsă pe structură metalică, rolul lor fiind să protejeze intrările din pasaj. Ele au însă și un rol decorativ, încadrate în noul context arhitectural al centrului municipiului Galați. De asemenea, au fost instalate patru camere de supraveghere video.

Reamintim că în urma licitației pentru reabilitarea pasajului pietonal, oferta declarată câștigătoare a fost cea depusă de Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Proiect SA – BTFarch Ro Company SRL, valoarea contractului fiind de 1.979.685,48 de lei fără T.V.A.

Reabilitarea pasajului Dunărea face parte din amplul program de modernizare a centrului municipiului Galați care a cuprins până acum zonele „Spicu-Romarta”, „Potcoava de Aur”, „Piața Regală”, strada Domnească (între intersecția cu str. Brăilei și Gamulea), dar și Parcul „Mihai Eminescu”, investițiile totalizând aproximativ 19 milioane de lei.

Este pentru prima dată când municipalitatea a intervenit pentru punerea în valoare a centrului municipiului Galați, în condițiile în care orașului i-au lipsit un centru modern și o identitate. De altfel, acțiunile Primăriei municipiului Galați pentru modernizarea centrului orașului au fost apreciate și la nivel național, dovadă fiind Premiul de Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice, obținut anul trecut în cadrul ”Galei AMR”, un eveniment organizat de Asociația Municipiilor din România.

Miruna Comănescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Va rugam completati comentariul!
Completati cu numele dumneavoastra

Galați
câțiva nori
0.1 ° C
0.2 °
0.1 °
72 %
3.6kmh
24 %
Dum
6 °
lun
6 °
mar
9 °
mie
13 °
joi
11 °

Cele mai populare

DERAPAJ. În CSAT, Iohannis a pornit ofensiva împotriva clanurilor interlope. La Galați, senatorul PNL George Stângă stă la șpriț cu interlopii Sava, Bin și...

Încep să apară primele detalii despre cheful pe care l-a tras liderul PNL Galați, senatorul George Stângă cu 15-20 de interlopi cu...

Ce-au făcut pentru noi cei pe care i-am votat în 2016? La PNL, senatorul Stângă i-a schimbat yala la ușă deputatului Dobre (VIDEO)

Campania electorală pentru alegerile de pe 27 septembrie este momentul bilanțului, în care trebuie să ne amintim ce au făcut pentru municipiul...

Stângă, liderul Dreptei

E ca -n Caragiale, dar nu-i de râs. Intrarea tinerilor în politică nu a adus aerul proapăt, „un altfel de politică”, așa...

Partidul Brătienilor e de râsul curcilor! După ce-a „fentat” Primăria cu „fotbalistul”, PNL Galați vine la CJ cu „boxerul”

Ultima ispravă a liderului PNL Galați, George Stângă, cu proptirea boxerului Cătălin Moroșanu pe primul loc al listei PNL pentru Consiliul Județean,...